Ekspedisjon til Bodø

Det har vært litt av en helg for Oscar og meg! Vi bestemte oss for å bli med til Bodø og stille på helgens utstillinger der. 750×2 er mange kilometer på en helg, men vi reiste heldigvis ikke forgjeves.

Sammen med Line (Pied Piper) og Audi (Pied Piper’s All the rage) satt vi kursen nordover på fredagsmorgenen. Etter en kjapp “pit stop” i Mo i Rana fikk vi følge av min kjære oppdretter Trude og Oscars halvsøster Cava (Option Candy Crush) videre til Bodø. Jeg kosa meg masse på kjøreturen oppover, alltid gøy å drikke kaffe og skravle om hund. Som en ekstra bonus ble Trude og jeg oppgradert fra vanlig dobbeltrom til pent house suiten med egen heis, balkong, badekar og egen stue! Det viste seg å være kjekt med den ekstra plassen, siden Cava hadde løpetid og Oscar syntes halvsøstra var innmari lekker. Så vimsete han var på fredagskvelden var jeg i tvil om jeg hadde lyst til å stille på lørdagen, det er ikke morro i ringen med en hund med bomull i ørene og stjerner i øya.

Lørdagen kom, og Oscar hadde roet seg betraktelig i løpet av natten. Jeg nådde inn, og Oscar klarte i finne riktig fokus. Vi stillte opp i ringen på Salten Brukshundklubb for dommer Benny Blidh Von Schedvin, en erfaren schnauzermann. Kritikk fra en som har så god kjennskap til rasen føles litt ekstra viktig. Dette var det han mente om Oscar:

Elegant, velbalansert og typisk hanne. Langt velfomet hode. Bra ører, utmerket overlinje og god hale. Bra bryst dybde, bra benstamme og vinkler. Rører seg vel. Utmerket pels og farge.

Oscar ble både beste hanne og best i rasen! Ekstra gøy var det også at halvsøster Cava ble BIM og tok med seg certet sitt.

IMG_1909 (1)
Oscar BIR og Cava (Option Candy Crush) BIM

Jeg hadde mest lyst til å dra hjem og sove på hotellet, men reisefølget mitt insiterte på at jeg måtte vente på gruppa. Det er jeg glad vi gjorde, for den finske dommeren der synes Oscar var riktig så fin og plasserte han som BIG 3! Skikkelig stas for en liten bartemann å hevde seg i en så stor gruppe.

IMG_1925

FullSizeRender
Sliten vinner slapper av i pent house suiten

Søndagen var det NKK utstilling, og forventingene var høye. Jeg var redd for en bråvåkning etter lørdagens suksess. Vi hadde spionert på dagens dommer Kevin Brown da han dømte terriere dagen før, og han var pinlig nøye i bedømmingen. Det var også to andre hanner påmeldte denne dagen (bare en møtte), så det var hardere konkurranse.

Vi var heldige å gå i ringen mellom bygene, og med hjertet i halsen stillte jeg Oscar opp på grusen foran dommeren. Flinke Oscar gikk som ei kule.

2,5 års hanne i største laget. Vell skåret hode, vell plasserte ører. Korrekt bitt. God hals og skulder. Tilstrekkelig forbryst. God front. Gode ben og føtter. Han er kvadratisk med god kropp og topplinje. Korrekt ansatt hale som kunne blitt bært litt lettere. Korrekte vinklet bein. Prima pelskvalitet. Beveger seg svært godt.

Deilig temperament.

Han var en ordentlig flink dommer som tok seg god tid hver hund. Du fikk ikke lurt noe under nesa hans! Stiller gjerne for han igjen.

Oscar BIR og Audi (Pied Piper's All the rage) BIM
Oscar BIR og Audi (Pied Piper’s All the rage) BIM

IMG_1218

I tispeklassen trakk fine Audi det lengste strået og fikk med seg stor certet, Cava fikk en god andre plass med res.cert. Begge med superkritikk. Det ble en munter biltur hjem igjen til Trondheim for Line og meg! Oscar og Audi skjønte kanskje ikke så mye, men tok turen med godt humør.

Neste helg prøver vi oss på NKK Leangen, og håper vi kan toppe helgas resultater!

Advertisements

One thought on “Ekspedisjon til Bodø

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s